Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

bostanistas: Γίγαντες στον φούρνο με παστουρμά


bostanistas.gr
Wiki
του Ηλία Προβόπουλου
03/11/15, 07:37
Τα φρούτα χοντρικά τα ξεχώριζαν σε άσπρα, κίτρινα ή κόκκινα σε πρώιμα και όψιμα και τα ονόμαζαν φιρίκια, κρασόμηλα, ξινόμηλα, πατατόμηλα, ανάλογα με τη γεύση τους κυρίως και τα διατηρούσαν, χωρίς να πάθουν τίποτα ως την άνοιξη σχεδόν, μέσα σε κασόνια με ξηρές φτέρες γιατί αυτό το φυτό έχει απολυμαντικές ιδιότητες.
Συνταγές
της Μαρίνας Μαυρομάτη
03/11/15, 08:14
Φαγητό για τα καλά χειμωνιάτικο και μερακλίδικο, απευθείας από την τούρκικη κουζίνα. Οι ούτως ή άλλως νόστιμοι γίγαντες με τον παστουρμά και το καυτερό μπούκοβο απογειώνονται.
της Μαρίας Γιαννάκου
03/11/15, 07:38
Εξαιρετικά νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό χάρη στα καρύδια, είναι το ψωμί που αγαπάνε ιδιαίτερα οι φίλοι του ξενώνα μας στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Επίσης είναι πανεύκολο, γίνεται με μπίρα και δεν χρειάζεται καθόλου ζύμωμα.
της Βαγγελιώς Κασσαπάκη
03/11/15, 07:37
Όσες φορές έχω φτιάξει μ' αυτόν τον τρόπο το κουνέλι, έχω χρησιμοποιήσει κρητικά τυριά, κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα και συχνά ξινομυζήθρα. Στο μισό έβαλα κεφαλογραβιέρα, στο άλλο μισό ξινομυζήθρα για να βγάλουμε συμπέρασμα... «καταλληλότητας».
του Κώστα Τσαούση
03/11/15, 07:37
Ο Νοέμβριος κτύπησε την πόρτα με τα πρώτα κρύα, «ανοίξαμε» και υποδεχθήκαμε τον μήνα με ένα πιάτο παραδοσιακού τραχανά. Απλώς, το κέρασμά μας ήταν λίγο ενισχυμένο – κάτι τα κρητικά παξιμαδάκια, κάτι το απάκι και η καπνιστή μπριζόλα.
Κάντο μόνος σου
του Δημήτρη Μπούτου
03/11/15, 10:34
Σε πρώτη ζήτηση από την πιο απλή σαλάτα μέχρι τα περίτεχνα ψητά, μα δύσκολα καθαρίζει εντελώς, μια στάμπα μένει, λίγο περίεργα μυρίζει, το χρώμα του με τον καιρό αλλοιώνεται... Το υποδειγματικό food52.com έχει τη λύση: ξύλο κοπής καθαρισμένο και γυαλισμένο με ό,τι έχουμε στο ντουλάπι και στο ψυγείο.
του Άντυ Παξινού
03/11/15, 07:54
Αυτή η εποχή στην Αττική είναι ιδανική για να σπείρουμε ψυχανθή και φυλλώδη λαχανικά για σαλάτες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν ξεραίνουν το χώμα, επιτρέποντας στα φυτά μας να βλαστήσουν, ακόμα και με σπορά στα πεταχτά. Πάμε μια βόλτα στο ταρατσο-μποστάνι μου, να δούμε τι έχει φυτρώσει.
του Κώστα Λιονουδάκη
03/11/15, 07:38
Τι κι αν πέρασε η γιορτή του Αγίου Δημητρίου; Προλαβαίνετε ακόμα να τα φυτέψετε εντυπωσιακά χρυσάνθεμα στη ζαρντινιέρα, το μπαλκόνι και τον κήπο σας και με τις συμβουλές μας να μείνουν ανθισμένα μέχρι τα Χριστούγεννα.
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου