Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κέλλυ Σακάκου: Η Κυρία.

Από: http://moirasou.org/synenteukseis_post/kelly-sakakou-h-kyria/

Κέλλυ Σακάκου: Η Κυρία.

Λένε ότι το ταλέντο δεν είναι σπάνιο. Αυτοί που εκμεταλλεύονται το ταλέντο τους, όμως, είναι αδιαμφισβήτητα σπάνιοι.
Την “συναντώ” ξανά, μετά από καιρό, στην καμπάνια του Mega “Γίνε καναλάρχης για μία ημέρα” και ξαφνικά μου θυμίζει -χωρίς να το ξέρει καν- ότι είναι ένας από τους λόγους που πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία.
Καταξιωμένη και έγκριτη δημοσιογράφος, ξεχωριστή γυναίκα, “ιδιαίτερος” άνθρωπος. Το moirasou μου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί της. Νιώθω ζεστασιά και τιμή. Όχι οικειότητα, κι ας είναι τόσο οικείος ο τρόπος της, δίχως να κρύβει κανένα ψήγμα βεντετισμού. Βλέπετε, ο θαυμασμός και η οικειότητα δε συμπορεύονται. Κι εγώ πάντα τη θαύμαζα.
Κυρίες και κύριοι, στο www.moirasou.org, η…”σπάνια” κυρία Κέλλυ Σακάκου.
Τιμή μας…
Επιτρέψτε μου, να ξεκινήσω τη συνέντευξή μας με το νέο σας πόνημα, το blog σας:http://www.kellysakakou.gr/. Σύμφωνα με δηλώσεις σας, θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από αυτό να μάθουμε την ιστορία της τηλεόρασης. Μια εποχή, μάλιστα, που η τηλεόραση περνάει μια από τις χειρότερες στιγμές της. Πιστεύετε ότι με το να μάθουμε την ιστορία της, μπορεί να την ξαναγαπήσουμε;
Δεν φιλοδοξώ να γράψω την ιστορία της Ελληνικής Τηλεόρασης. Δεν είμαι ιστορικός, άλλωστε καταγραφή αρχειακού υλικού από τα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης δυστυχώς δεν υπάρχει. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας προσωπικές μου αναμνήσεις από την πορεία 30 χρόνων καθημερινής παρουσίας στην ΕΡΤ που αναπόφευκτα περιέχουν ιστορικά στοιχεία. Αυτό αλλωστε αναφέρω και στο blog μου. Όσο για το οτι η τηλεόραση σήμερα περνά μία από τις χειρότερες στιγμές της, ας μη ξεχνάμε οτι η τηλεόραση είναι ο καθρέφτης της Ελληνικής πραγματικότητας, που βιώνει σήμερα μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της. Τώρα, για το αν μαθαίνοντας την ιστορία της μπορούμε να ξαναγαπήσουμε την τηλεόραση, βρίσκω αντιφατικό να μην αγαπάς κάτι που είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου. Οι ιστορικές γνώσεις απλά θα προσθέσουν στις γνώσεις σου.
Στο “Πρωινό Mou” δηλώσατε πριν από μερικές μέρες ότι στην τηλεόραση “εάν δεν υπάρχει ταπεινότητα, δεν υπάρχει διάρκεια”.  Θα ήθελα να σταθούμε σε αυτή σας τη δήλωση και να μου πείτε κάποια πρόσωπα της σημερινής τηλεοπτικής πραγματικότητας που οφείλουν την επιτυχία τους ή την αποτυχία τους σε αυτόν τον…”άγραφο νόμο”.
Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή ακριβώς που αναφέρετε. Η πείρα μου των 40 ετών με έχει διδάξει οτι άγραφος νόμος είναι η ρήση του Μίλαν Κούντερα <Η αλαζονεία προηγείται της πτώσης>. Αν ανατρέξει ο καθένας μας στο προσωπικό του περιβάλλον, θα έχει συναντήσει σίγουρα περιπτώσεις ανθρώπων ικανών, ευφυών και πρόσκαιρα επιτυχημένων, που ξεπερνώντας το μέτρο βρέθηκαν ‘εκτός’, ακυρώνοντας οι ίδιοι την επαγγελματική τους πορεία γιατί υπερέβησαν τον εαυτό τους. Οι αρχαίοι Έλληνες  το αποκαλούσαν Ύβριν και ακολουθούσε πάντα η Θεία Δίκη.
Αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα, πολύ περισσότερο για την τηλεόραση και τους παρουσιαστές της, που εκτεθειμένοι στα φώτα της δημοσιότητας διατρέχουν τον κίνδυνο να πιστέψουν οτι είναι πάνω από το κοινό μέτρο, να γίνουν δηλαδή αλαζόνες με συνέπεια να ακολουθήσει η αναπόφευκτη πτώση.
Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα γιατί όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση ακόμα κρίνονται, όσο για εκείνους που λόγω αλαζονείας απέτυχαν, η αποτυχία συνοδεύει τη λήθη..
Η ορθοφωνία και η φωνητική θεωρούνται από τους περισσότερους συνώνυμα του ονόματός σας. Κι όμως… Πρόσφατα δηλώσατε ότι αργήσατε να αντιληφθείτε την μοναδικότητα της φωνής σας, μιας και όπως είπατε “Κανείς δεν ακούει τη φωνή του”. Αν είχατε πλήρη συναίσθηση των δυνατοτήτων σας, πιστεύετε ότι θα είχατε καταφέρει κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο στην καριέρα σας;
Το οτι η φωνή μου είχε, όπως λέτε, αυτή τη μοναδικότητα το αντιλήφθηκα αμέσως μόλις άρχισα να εργάζομαι. Παράλληλα με την τηλεόραση έκανα μιά δεύτερη καριέρα στο ραδιόφωνο και τη διαφήμιση, που σημαίνει οτι κάποιοι είχαν διαπιστώσει οτι η φωνή μου ‘πουλούσε’. Πέρα από τις εκπομπές που παρουσίαζα στην ΕΡΑ (μεγάλη μου τιμή η συνεργασία μου με το Γ’ Πρόγραμμα του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι) συνεργάστηκα επί 15 χρόνια με την εταιρεία ‘Μίνως’ παρουσιάζοντας καθημερινά μουσικές εκπομπές με τις νέες δισκογραφικές κυκλοφορίες. Η διαφήμιση επίσης μου έδωσε  οικονομικές απολαυές, καθώς συνεργαζόμουν για πολλά χρόνια με όλες τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Η φωνή μου λοιπόν και η σωστή εκφορά του λόγου που διδάχτηκα στη δραματική σχολή, εκτιμήθηκαν αμέσως από τους ιθύνοντες, με αποτέλεσμα μια επιτυχημένη, πιστεύω, ραδιοφωνική σταδιοδρομία.
Δραματική Τέχνη και Δημοσιογραφία: Δυο από τις μεγάλες σας αγάπες.  Αν γυρνούσατε πίσω τον χρόνο θα αξιοποιούσατε περισσότερο το υποκριτικό σας ταλέντο ή επιμένετε στη θέση σας ότι όσοι ασχολούνται με παράλληλες επαγγελματικές δραστηριότητες, δεν αποκτούν ποτέ δικό τους στίγμα;
Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο θα έκανα τις ίδιες επιλογές και θα ακολουθούσα την ίδια διαδρομή. Πράγματι, τα παράλληλα επαγγέλματα αφαιρούν το στίγμα της προσωπικής σφραγίδας. Ο Ελύτης και ο Ρίτσος ήταν επίσης υπέροχοι εικαστικοί, αλλά έγραψαν ιστορία ως κορυφαίοι ποιητές. Και μιλάμε για ογκόλιθους της Τέχνης. Η παράλληλη δραστηριότητα μόνο ως χόμπι μπορεί να ασκείται. Ο Χριστός το είπε τόσο απλά: <Ου δύνασαι δυσίν κυρίοις δουλεύειν>..
Το site μας “ακούει” στο όνομα: www.moirasou.org. Θα μοιραστείτε μαζί μας τις πρώτες σκέψεις σας όταν σας έκαναν την πρόταση να παρουσιάσετε το επετειακό πρόγραμμα του Mega, μια τιμητική πρόταση που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως αναγνώριση στην πορεία σας;
Η έκπληξη συνόδευσε τη χαρά μου όταν μου έγινε η πρόταση από το Mega. Πράγματι τώρα που το λέτε συνειδητοποιώ οτι ήταν μιά τιμητική πρόταση για την αναγνώριση της πορείας μου και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά. Όπως χαρά μου έδωσε η συνεργασία μου με τη δημιουργική ομάδα του Mega. Γνώρισα νέους ανθρώπους με φοβερές ιδέες, ποιότητα και εννοείται σεμνότητα, που επιβεβαίωσαν την άποψή μου οτι οι Έλληνες νέοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ελπίδα για να ξαναγεννηθεί η χώρα μας.
Κυρία Αργυρούδη, σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία μέσω του εξαιρετικού moirasou να επικοινωνήσω με τους πολλούς αναγνώστες σας και να τους ευχηθώ, όπως και σε εσάς, κάθε καλό στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου