Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Λίγα λόγια και σταράτα για την «ηρωίδα» Beatriz Talegon

Από: http://agapiaxies.blogspot.gr/2013/02/beatriz-talegon.html


Τρία μέλη της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της Ισπανίας : 
Ruben Garcia- ο οποίος είναι ο Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της Γκουανταλαχάρα (η επαρχία από όπου κατάγεται η Beatriz Talegón !), 
Αντόνιο Bujosa, ο Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της Μαγιόρκα, και 
Mikel Zabala ζητάνε με ανοιχτή επιστολή τους την παραίτηση της Beatriz Talegón «για να είναι συνεπής με την ομιλία της», την οποία κράτησε στα πλαίσια της Διεθνούς Σοσιαλιστικής στην Πορτογαλία, για τα «προνόμια της ηγεσίας», όπως υποστήριξε η ίδια.
Οι τρεις νεαροί στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες της Ισπανίας και της Αμερικής (γιατί όχι και της Ευρώπης δεν κατάλαβα;…), υποστηρίζουν ότι «η Beatriz Talegón είναι μια ευνοούμενη του συστήματος η ίδια, από μικρή ηλικία, μια που ήταν αμειβόμενη ως σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής της Cabanillas del Campo (Guadalajara) ή ως σύμβουλος στο Διοικητικό Γραφείο Συμβουλίου Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες… έως και τώρα κρατάει προσωπικό γραφείο πληρωμένο από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα στην Αυστρία και είναι αμειβομένη με μισθό πολύ μεγαλύτερο από οποιονδήποτε μέσο νέο»… εκτός από πολλά άλλα προνόμια, ανάμεσα τους όλα τα προσωπικά της έξοδα πληρωμένα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Γράφουν ότι την γνωρίζουν πολλά χρόνια και ένιωσαν ειλικρινά μεγάλη αμηχανία όχι τόσο προς το περιεχόμενο της ομιλίας, αλλά διότι ξερόυν ότι δεν είναι εκείνη το κατάλληλο άτομο που να «κουνήσει το δάχτυλο» όταν είναι η ίδια ευνοούμενη και με παμπόλλα προνόμια, μάλιστα. Διότι το μήνυμα, όσο σωστό και αν είναι, πρέπει να δοθεί από επίσης σωστούς ανθρώπους, που είναι συνεπής με αυτές τις αξίες στην ζωή τους και όχι από μια που πράττει τα ίδια με αυτά στα οποία κάνει κριτική, μάλιστα από πολύ νεαρή ηλικία. Γραφούν την επιστολή διότι θεωρούν πως «δεν πρέπει να επωφεληθεί στην συνέχεια για την προσωπική της καριέρα, εκμεταλέυοντας την άγνοια των υπολοίπων για την δική της πραγματική θέση και εύνοια χρόνων που είχε έως και τώρα. Οι πραγματικοί σύντροφοι είναι αυτοί που βγάζουν από την τσέπη τους, περπατώντας με τα δικά τους πόδια και έξοδα πολύ περισσότερο έδαφος από τι περπάτησε η ίδια όλη της την ζωή, αυτοί που παρακολούθησαν επιδείξεις, που κάνουν συλλογή υπογραφών, εκστρατείες, πλατφόρμες συνάντησης, καλούν για διαμαρτυρίες, αυτοί που είναι παρόντες σε τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και στα προβλήματα της κοινωνίας, στις προεκλογικές εκστρατείες, αυτοί που έστω κολλούσαν με τα χέρια τους αφίσες» και ίδρωσαν δίνοντας πραγματικούς αγώνες, δίχως να είναι η να ζητήσουν να είναι ευνοημένοι. «Βγάζοντας από την τσέπη τους και χωρίς πληρωμή, μάλιστα όταν μιλάμε για τέτοιου ύψους οικονομικής αμοιβής την οποία έχει η Beatriz Talegón. Ακούγεται σαν ανέκδοτο λοιπόν να μιλήσει εξ ονόματος μας το λάθος πρόσωπο, η οποία έχει την δυνατότητα να εκφραστεί στα υψηλά μάλιστα επίπεδα, ακριβώς επειδή είναι μια από τους ευνοούμενους που έχουν πρόσβαση στους κόλπους τους. Οι πολιτικοί ηγέτες θα έπρεπε να είναι ευαισθητοποιημένοι με τους πραγματικούς ήρωες που κάνουν πράξη την ιδεολογία και είναι συνεπής με τις ιδέες και τις αξίες που υπογραμμίζουν. Ως εκ τούτου, ζητάνε την παραίτηση της Beatriz Talegón από γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας, «μόνο έτσι θα είστε συνεπής με την ομιλία σας.», όπως τελειώνουν την δημόσια επιστολή τους από καρδιάς.
Προσωπικά αναρωτιέμαι, δίχως να θέλω να πάρω θέση… αν κάποιος απαιτεί ίσες θέσεις ισχύος από τα 26 χρόνια της ζωής του, τι άλλο θα απαιτήσει στα 50 η 60 του… Δίχως να θέλω να προσθέτω τίποτα προς το παρόν, βάζω απλά μια φωτογραφία της σε ένα ταξίδι στην «σοσιαλιστική» Κίνα. 
Νομίζω ότι τα λέει όλα, όσο αφορά την πορεία μερικών… εύκολη για αυτούς που προωθούνται και «κατασκευάζονται» στα μάτια της κοινής γνώμης σαν «ήρωες» … δύσκολη για τους πολλούς πραγματικούς αφανείς ήρωες, που έως τώρα δεν έχουν ακόμα το δικαίωμα να ακουστούν, έστω και αν υπάρχει όντως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου