Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η έξυπνη προϊσταμένη


Είναι πραγματικό γεγονός
και συνέβη πρόσφατα σε νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θέλησε να βρει 18 εκπαιδευτικούς διορισμένους στη Διεύθυνσή της αλλά αποσπασμένους σε ... άλλες υπηρεσίες και μηδέποτε παρουσιασθέντες στα υπο την ευθύνη της σχολεία.

Από τους 18 εντόπισε τελικά τους 10 αλλά για τους υπόλοιπους 8 δεν είχε επαρκή στοιχεία εκτός απο το ονοματεπώνυμό τους και φυσικά δεν γνώριζε ούτε και την υπηρεσία στην οποία είναι αποσπασμένοι.


Έκανε λοιπόν το ... αυτονόητο. Περιέκοψε το μισθό τους! Σύντομα οι ενδιαφερόμενοι επικοινώνησαν με το γραφείο της ζητώντας εξηγήσεις, οπότε η πονηρή προϊσταμένη ζήτησε να μάθει την υπηρεσία στην οποία φέρονται ως αποσπασμένοι.

Φανταστείτε την έκπληξή της, όταν, επικοινωνώντας αργότερα με τις υπηρεσίες στις οποίες υποτίθεται οτι είχαν αποσπασθεί διαπίστωσε ότιούτε και εκεί είχαν παρουσιασθεί ποτέ!!! Ψάχνοντας ανακάλυψε οτι οι ευφυείς τεμπελχανάδες ασχολούνταν με ιδιωτικές επιχειρήσεις, καταστήματα κλπ εισπράτοντας παράλληλα και ένα μισθό του Δημοσίου!


Και η απορία : Γιατί δεν κάνουν το ίδιο οι κατά τόπους υπηρεσίες για να ξεμπροστιασθούν επιτέλους όλοι αυτοί οι κηφήνες που ροκανίζουν το Δημόσιο (δηλαδή τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη) και ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ;;; ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου