Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Άμεση η νέα μείωση των χρεώσεων περιαγωγής

Χαμηλότερο θα είναι το κόστος αποστολής SMS για τους Ευρωπαίους καταναλωτές από την 1η Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες χρεώσεις περιαγωγής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις της Κομισιόν και με δεδομένο ότι το Συμβούλιο Υπουργών Επικοινωνιών έχει δεσμευτεί να τις στηρίξει, τότε αναμένεται από την 1η Ιουλίου να τεθούν και σε ισχύ. Σύμφωνα με τις νέες χρεώσεις, το τέλος για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων από άλλη χώρα εντός της ΕΕ θα ανέρχεται μόλις σε 0,11 ευρώ αντί 0,28 ευρώ που κοστίζει σήμερα.
Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ περαιτέρω μειώσεων των τελών για την περιαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων προς κινητά εντός της ΕΕ. Μέχρι τον Ιούλιο του 2011 το ανώτατο όριο των τελών θα μειωθεί σταδιακά από 0,46 σε 0,35 ευρώ ανά λεπτό της ώρας για κλήση με κινητό τηλέφωνο από το εξωτερικό και από 0,22 σε 0,11 ευρώ για την απάντηση κλήσης σε κινητό τηλέφωνο κατά την περιαγωγή στο εξωτερικό.
Επιπλέον, μειώνονται σημαντικά τα τέλη περιαγωγής δεδομένων (το κόστος για την περιήγηση στο Διαδίκτυο με κινητό τηλέφωνο ή την τηλεφόρτωση ταινιών στο κινητό τηλέφωνο, στο εξωτερικό) με την καθιέρωση ανωτάτου ορίου χονδρικής τιμής 1 ευρώ ανά megabyte που τηλεφορτώνεται, ενώ η μέση τιμή είναι σήμερα 1,68 ευρώ ανά megabyte και οι ακριβότερες τιμές καταγράφονται στην Ιρλανδία (6,82 ευρώ), την Ελλάδα (5,30 ευρώ) και την Εσθονία (5,10 ευρώ). Το ανώτατο όριο χονδρικής θα μειωθεί σε 0,80 ευρώ το 2010 και σε 0,50 ευρώ το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου