Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Το μεγαλείο του "λίγο" μας...

«Τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο και τον οδηγό του Γιώργο Σαρδέλη απήγαγαν το πρωί της Δευτέρας με την απειλή όπλου τρία άτομα στο Καβούρι», ήταν η είδηση. Αλλά τι είναι μια είδηση χωρίς σχόλια;;; Φαγητό χωρίς αλάτι…Ακολούθησαν κλαυθμοί και οδυρμοί, παρατηρήσεις από κάθε ‘ανειδίκευτο ειδικό’, μαθήματα για μια πετυχημένη απαγωγή προς κάθε ενδιαφερόμενο, σενάρια επιστημονικής φαντασίας, νεκρολογίες κι ας μην είχαμε ευτυχώς νεκρό…
Ανοίγω λεξικό. Απαγωγή: η βίαιη αρπαγή και απόκρυψη κάποιου, συνήθως με σκοπό κάποιο αντάλλαγμα. Ξανανοίγω λεξικό. Παραφιλολογία: σύνολο λόγων ή κειμένων, μικρής συνήθως σημασίας, αξίας ή σπουδαιότητας που αναπτύσσονται, κυρίως ως σχόλια, γύρω από ένα θέμα η στο περιθώριό του.
Μήπως τις ώρες που οι δημοσιογράφοι έδιναν τη δική τους παράσταση, ένας άνθρωπος βρισκόταν σε ένα πορτμπαγκάζ με μια σακούλα στο κεφάλι;;; Λεπτομέρειες θα μου πει κανείς…Θα αφήσουμε το γάμο να πάμε για πουρνάρια; Μπρος στην τηλεθέαση, τι είναι λίγη παραπάνω σάλτσα; Σωστό κι αυτό.
Κι εκεί που θα άνοιγα το λεξικό και για τις λέξεις σεβασμός και αξιοπρέπεια, τα λίτρα παραδόθηκαν και ο κ. Παναγόπουλος επέστρεψε στην οικογένεια του. Για να μας θυμίσει εκείνος με τις δηλώσεις του την ερμηνεία των παραπάνω λέξεων… Βρε, να μην χάνουμε ευκαιρία ως Έλληνες να αποδεικνύουμε το μεγαλείο του «λίγο» μας…!

Βίλυ Αργυρούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου