Μαγειρικές ιστορίες |
του Φιλάρετου Ψημμένου 07/11/15, 07:10 Το ξεμποστάνιασμα είναι η παρακμή του καλοκαιρινού μπαξέ. Ακόμα κι αυτή την εποχή, όμως, το περιβόλι μας έχει χαρές να μας προσφέρει, έστω κι αν είναι οι τελευταίες: κολοκυθάκια μικρά, μεγάλα, χειμωνιάτικες κολοκύθες, πιπεριές διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, μελιτζάνες, φασολάκια ή ό,τι άλλο επιβιώνει. |
Wiki |
του Βασίλη Φραντζολά 07/11/15, 07:09 Τον κύριο ρόλο στην ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει ένα ελαιοτριβείο παίζει ο χειριστής των μηχανημάτων. Με την προσοχή που θα δώσει σε όλες τις φάσεις παραγωγής, ελαχιστοποιώντας το νερό, με την τήρηση χρόνων και θερμοκρασίας στους μαλακτήρες, με σωστή τροφοδοσία του σπαστήρα. |
Συνταγές |
της Μαρίας Πετρίδη 07/11/15, 08:04 Αν θέλετε κάτι εύκολο μεν, εντυπωσιακό δε για τα πρωινά τραπεζώματα, σάς προτείνω αυτήν εδώ τη συνταγή-παιχνιδάκι. |
της Αλεξάνδρας Μιμίκου 07/11/15, 07:41 Παλιοκαιρίσια, κλασική τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο - όσοι προνόησαν και ετοίμασαν κάμποση πριν τελειώσει το καλοκαίρι θα την χαρούν ακόμα πιο γευστική. Με μπισκοτένια βάση όχι αφράτη μα λεπτή και τραγανή, ό,τι πρέπει δίπλα σε αχνιστό καφέ για τα χειμωνιάτικα πρωινά και απογεύματα. |
της Κικής Τριανταφύλλη 07/11/15, 07:10 Είναι το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας, ιδανικό ακόμη και για το κλείσιμό της αφού πολλές φορές τα βράδια δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από ένα ποτήρι γάλα και ένα φρούτο. |
της Ξανθής Μπαξεβάνη 07/11/15, 07:10 Με το που ακούμε τη λέξη "μουσακάς" το μυαλό μας πάει στο κλασικό πιάτο μελιτζάνες-κιμάς-μπεσαμέλ, αυτή είναι η κλασική του έννοια. Σήμερα, αξιοποιώντας τα πράσα που έφερα από κήπο του χωριού και τις δικές μου χυλοπίτες, έφτιαξα αυτό το φαγητό με καταγωγή από την Ήπειρο. |
Κάντο μόνος σου |
της Αμαλίας Λογαρά 07/11/15, 07:10 Τις φλούδες από τα διάφορα εσπεριδοειδή που καταναλώνετε (πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, περγαμόντο) μην τις πετάτε. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αρκεί να προέρχονται από ακέρωτα κι αράντιστα φρούτα. |
Α' Βοήθειες |
του Κώστα Λιονουδάκη 07/11/15, 07:10 Aρκετές από τις μπιγκόνιες μου ψήλωσαν υπερβολικά, ξεράθηκαν και τις κούρεψα γουλί. Έκανα άραγε καλά; Πώς το εξηγείτε και πώς μπορώ να τις περιποιηθώ σωστά; |
Bostanistas.gr © 2013 Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter |
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
bostanistas: Πάστα φλόρα, λεπτή και τραγανή
Ετικέτες
Α' Βοήθειες,
Κάντο μόνος σου,
Μαγειρικές ιστορίες,
Συνταγές
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου