Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο ΟΤΕ κοντά στα παιδιά

Από:
www.connecting.gr

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια για ασφαλέστερη χρήση των υπηρεσιών Internet, ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, εγκατέστησε και υποστηρίζει τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 / help@saferinternet.gr, του Ελληνικού...

... Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15, λειτουργεί χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις και στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους που χρειάζονται πληροφορίες και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ενεργή συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κόμβων “Insafe” και τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τη γραμμή διαχειρίζεται η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Καθώς η ευρυζωνικότητα αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας και η χρήση του Internet γίνεται αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας των παιδιών, η ορθή και συστηματική ενημέρωση του κοινού απαιτεί συντονισμένες δράσεις και συνεργασία διαφόρων φορέων. Με την υποστήριξη της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 ο ΟΤΕ κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ διαθέτει ήδη την υπηρεσία Online Προστασία από το Conn-x, μέρος της οποίας αποτελεί και η εξειδικευμένη λειτουργία “Parental Control” (Γονικού ελέγχου). Το “Parental Control” φιλτράρει και εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν κάθε στιγμή την πρόσβαση των παιδιών τους στο Internet και να είναι σίγουροι ότι δεν θα εκτεθούν σε περιεχόμενο όπως: βία, υλικό για ενήλικες, τυχερά παιχνίδια κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου