Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

ΟΠΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

πηγή: www.holistic-greece.com

ΟΠΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Η επιβεβαίωση των πρώτων ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο με γρίπη των χοίρων και συγκεκριμένα με τον ιό της γρίπης τύπου Η1Ν1 έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πιθανότητα εξάπλωσης του ιού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο συγκεκριμένος τύπος του ιού είναι ο ίδιος που προκάλεσε την αποκαλούμενη ισπανική γρίπη, μία πανδημία που το 1918-19 είχε προκαλέσει τον θάνατο σε 20-100 εκατομμύρια ανθρώπους! Φυσικά, στην εποχή μας το επίπεδο υγιεινής είναι πολύ υψηλότερο από τότε, αφού ο κόσμος τότε προερχόταν από έναν τραγικό 4ετή παγκόσμιο πόλεμο με πολλά θύματα.

Παρόλα αυτά, καλό είναι να οπλιστούμε και να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας όχι μόνο από την γρίπη των χοίρων, αλλά από όλες τις πιθανές προσβολές μολυσματικής αιτιολογίας στον οργανισμό μας με μερικές απλές μεθόδους (με σειρά σημαντικότητας):

1. Πολύς ύπνος: Ο καλός, αναζωογονητικός και επαρκής σε διάρκεια ύπνος είναι η σημαντικότερη προστασία ενάντια στους ιούς. Αυτό ισχύει τόσο για την πρόληψη της προσβολής από ιό, όσο και για την αντιμετώπιση οποιαδήποτε λοίμωξης ιογενούς αιτιολογίας.

2. Σωστή διατροφή: Οι πρόγονοί μας υποστήριζαν ότι το καλό φαΐ είναι το πολύ φαΐ. Αυτό δεν ισχύει πλέον, αφού η σωστή διατροφή απαιτεί μέτρο στην ποσότητα. Η ποιότητα της τροφής επίσης παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Τροφές πλούσιες σε ουσίες που οπλίζουν το αμυντικό μας σύστημα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Η εξαίρεση από την διατροφή της ζάχαρης είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική (για τους αποφασισμένους το λευκό αλεύρι είναι το επόμενο βήμα).

3. Έλεγχος του άγχους: Το άγχος αυξάνει την παραγωγή της ενδογενούς κορτιζόνης και των κατεχολαμινών, ορμονών που καταστέλλουν την άμυνα του οργανισμού. Η στωικότητα και ηρεμία μπροστά στα καθημερινά μικρά ή μεγάλα προβλήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψετε την άμυνά σας. Αυτό μπορεί να είναι πιο εφικτό για πολλούς με την διακοπή του καθημερινού καφέ.

4. Αερόβια άσκηση: Αν και η υπερβολική άσκηση (σε επαγγελματικό επίπεδο) είναι συνδεδεμένη με συχνές ιογενείς λοιμώξεις, το ίδιο και η καθιστική ζωή. Η άσκηση, όπως και η σωστή διατροφή απαιτεί μέτρο, αλλά το μέτρο ορίζεται στις μερικές φορές την εβδομάδα (3-5 φορές) διάρκειας 45-90 λεπτών. Η άμυνα ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις είναι ένα από τα οφέλη της άσκησης.

5. Εχινάκια: Οι παραπάνω τρόποι είναι σίγουρα οι σημαντικότεροι για τον οπλισμό της άμυνας του οργανισμού. Η καθημερινότητα και οι απαιτήσεις της ζωής όμως κάνουν σωστή εφαρμογή τους πολύ δύσκολη σε μερικές περιόδους. Η εχινάκια είναι ένα ασφαλές βοήθημα για την ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού, αρκεί να λαμβάνεται σωστά. Πρόκειται για ένα βότανο με εκατοντάδες ιατρικές μελέτες που αποδεικνύουν την χρησιμότητα της στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων. Εμπορικά κυκλοφορεί σε πολλές φαρμακολογικές μορφές, όπως ταμπλέτες, κάψουλες, βάμματα κτλ.

Η συμμετοχή στην ζωή απαιτεί έκθεση σε πολλούς κινδύνους. Όμως, η προστασία δεν αρκεί να είναι μόνο παθητική, δηλαδή αποφυγή της έκθεσης, αλλά και ενεργητική, δηλαδή να είμαστε οπλισμένοι και όταν προσβληθούμε από τον ιό να είναι ο οργανισμός μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου